Mjød er verdens ældste drik
Mjød indeholder alkohol og er lavet af honning, gær, frugter og krydderier. Den er kendt i mange lande verden over, for sin fantastiske smag og de mange historier bag diverse mjød.
Der er beviser for at man har drukket mjød gennem de seneste 5.000 år. Mjød har mest været tilgængelig for konger og de rige, men i dag drikkes mjød i alle samfundslag.
I Danmark har man drukket mjød igennem årtier, og er en del af historien bag Danmark. Drikken er dog typisk kendt i forbindelse med vikinger, men det interessante er at det faktisk var en eksklusiv drik i sin tid, ja faktisk i kategori med vin. Det skyldes at det var kompliceret at anskaffe de store mængder af honning, der skulle til for at kunne brygge mjød.
I Danmark kendes mjøden mest fra Vikingetiden, hvor den var en yndet gave fra kongerne til deres herremænd. Mjød er nemlig lavet på honning, hvilket gjorde den til en meget dyr og eftertragtet drik i datidens Danmark, da honning jo var en af de eneste former for sukker man havde.
Den gode historie
Udtrykket; “Honey Moon”, siges at stamme helt tilbage fra kelterne og vikingernes ritualer. Her drak det nygifte brudepar, mjød i en hel måned, efter brylluppet og hvis mjøden var af god kvalitet, ville der blive født en søn 9 måneder efter.
Serveringsforslag
Nyd vores mjød drikke i flotte likør-, portvins- eller cognac glas til kaffen, kagebordet eller måske efter kaffen til et godt glas øl.
Mjøden passer fint som dessertvin til mange desserter og glæd dig til at smage mjøden sammen med et dejligt ostesortiment.
Mjøden kan også serveres afkølet som en velkomstdrink, ved at tilsætte 50 % sodavand – fx. Hindbær- Citron- eller Sportsvand, – gerne med en isterning eller et frosset bær. Her er der virkelig mange muligheder, for en dejlig oplevelse!
Tarp Bryggeri anbefaler mjød til festen, som velkomst drink, til desserten og som det lille glas til kaffen. Se hele vores udvalg af mjød her.