Mjød er verdens ældste drik

Mjød indeholdenr alkohol og er lavet af honning, gær, frugter og krydderier. Den er kendt i mange lande verden over, for sin fantastiske smag og sin helsegivende virkning.

Der er beviser for at man har drukket mjød gennem de seneste 5.000 år. Mjød har mest været tilgængelig for konger og de rige, men i dag drikkes mjød i alle samfundslag.

Den gode historie

Udtrykket; “Honey Moon”, siges at stamme helt tilbage fra kelterne og vikingernes ritualer. Her drak det nygifte brudepar, mjød i en hel måned, efter brylluppet og hvis mjøden var af god kvalitet, ville der blive født en søn 9 måneder efter.

Serveringsforslag

Nyd vores mjød i flotte likør-, portvins- eller cognac glas til kaffen, kagebordet eller måske efter kaffen til et godt glas øl.
Mjøden passer fint som dessertvin til mange desserter og glæd dig til at smage mjøden sammen med et dejligt ostesortiment.

Mjøden kan også serveres afkølet som en velkomstdrink, ved at tilsætte 50 % sodavand – fx. Hindbær- Citron- eller Sportsvand, – gerne med en isterning eller et frosset bær. Her er der virkelig mange muligheder, for en dejlig oplevelse!

Tarp Bryggeri anbefaler mjød til festen, som velkomst drink, til desserten og som det lille glas til kaffen. Se hele vores udvalg af mjød her. 

favoritter

Vis
Ikke på lager

Krydder Mjød

Jule Mjød

DKK 129,00

nyheder

DKK 149,00

Frugt Mjød

Frigg Solbær Mjød

DKK 149,00

Frugt Mjød

Sif Tranebær Mjød

DKK 149,00

Frugt Mjød

Filippa Æble Mjød

DKK 149,00